Städa bloggen inför 2015!
Det nya året närmar sig med stormsteg och lagom till det nya året brukar vi alla attackeras av någon slags organiseringsbacill. Nya projekt ska dras igång, garderoben ska städas ut och kanske ska du till slut gå den där kursen du pratat om i flera år?
Jag har ett bättre förslag – nyårsstäda din blogg istället!
OBS! Punkterna med (WP) bakom gäller främst för WordPressanvändare.

Städa i kategorierna

Kanske har du, som jag, en ziljon kategorier för det tog dig ca 5 år innan du lärde dig skillnaden på kategorier och taggar? Eller är du kanske bara alldeles för dålig på att använda kategorier. Här har du din chans att bättra dig!

Gå igenom dina tillägg (plugins)

Jag vet inte hur du är, men jag har perioder så jag installerar massvis av plugins på min blogg och många av dem använder jag sällan eller aldrig, men ändå ligger de där och tar plats och tuggar. Rensa! Är de inte aktiva – ta bort. Har du aktiva plugins som du aldrig använder – ta bort. Plugins som inte är uppdaterade kan innebära en säkerhetsrisk, ytterligare en anledning att ta ett rensningsvarv. (WP)

Uppdatera din ”om”-sida

Jag försöker se till att uppdatera min om-sida i alla fall varje kvartal. Se över bild och text och kolla så att allt känns aktuellt. Här har du en checklista till din hjälp:

Gå tillbaka

Har du bloggat länge? Gör att axplock från ett par år tillbaka och kolla läget. Kanske har du flyttat din blogg? Funkar länkarna? Funkar bilderna?

Kolla dina allmänna inställningar

Gott nytt bloggår!

5 svar

  1. Tack för ett bra och användbart inlägg. Har precis tillbringat en hel dag (nästan) med att välja nytt tema (wp), välja ut nya plugins och göra hela sidan mer lättillgänglig och pedagogisk.
    Gott nytt år 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *