gravatar01Du vet den grå, hårlösa personen som ibland dyker upp bredvid ditt namn när du kommenterar på andras bloggar? Hur skulle det vara om den trista typen, också kallad ”Mystery Man”, istället enkelt kunde bytas ut mot en bild på dig? I det här inlägget ska jag lära dig hur man gör. Låt mig introducera – Gravatar!
Gravatar står för ”Globally Recognized Avatar”. Det må låta sturskt men i och med att en stor del av världens största sajter och applikationer (inklusive WordPress) har inbyggt stöd för Gravatar så känns det ändå rättfärdigat. När du lämnar en kommentar med din Gravatar-kopplade email, hämtar tjänsten bilden som du laddat upp via deras sajt, och vips är din kommentar mer personlig!
Detta gör inte bara konversationen mer personlig och kommentarsfälten mer visuellt tilltalande, det är också ett viktigt steg i att bygga ditt varumärke online. Var noga med att använda en bild som även är synlig i dina andra kanaler, till exempel din profilbild på Instagram eller headerbild på bloggen. På så sätt känns ditt ansikte lätt igen när det dyker upp på olika platser och man får en känsla av att du är en etablerad figur i branschen.
[bctt tweet=”En Gravatar är ett viktigt steg i att bygga ditt varumärke online!”]
Gravatar

Så, hur fixar du din egen gravatar?

 1. Skapa ett konto på Gravatar.com. Tjänsten är sammankopplad med wordpress.com så om du redan har ett konto där kan du hela enkelt logga in med det.
 2. Lägg till den email-adress du oftast använder när du kommenterar på bloggar. Bilden är nämligen direkt kopplad till mailen. Om du använder flera olika mailadresser kan du lägga till samtliga.
 3. Ladda upp den bild som du vill ska synas när du kommenterar. Bilden ska vara kvadratisk så instagrambilder fungerar perfekt. Som sagt ovan, välj gärna en bild som du använder på andra sociala medier och på bloggen, för igenkänningsfaktorn.
 4. Vill du koppla olika bilder till olika mailadresser (en privat och ett jobbkonto tex) så går det också bra.
 5. [Överkurs] Komplettera din profil med kontaktinfo och webbadresser. Detta behövs egentligen inte, men ju fler inlänkningar till bloggen, desto bättre!
 6. Sätt igång och kommentera, du kan ju börja med att testa här nedan!

16 svar

 1. Det här är det hittills mest användbara tipset för mig tror jag, så nu testar jag om det funkar! (blev precis medlem, men har lyssnat på podden sen den kom ut!)

 2. Då har jag signat upp för Gravatar (lite läskigt dock när man skulle välja ”rating” – lät ju fruktansvärt med typ allt:
  ”- A G rated gravatar is suitable for display on all websites with any audience type.
  – A PG rated gravatars may contain rude gestures, provocatively dressed individuals, the lesser swear words, or mild violence.
  – A R rated gravatars may contain such things as harsh profanity, intense violence, nudity, or hard drug use.
  – A X rated gravatars may contain hardcore sexual imagery or extremely disturbing violence.”
  Blev nervös men tog den första ”G rated”, det måste ju varit rätt alternativ…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *