Du har säkert bekantat dig med Instagram och dessa fantastiska möjligheter för fotoredigering. Men vilka andra appar finns där ute som kan göra dina Facebook- och Twitterbilder lite vassare? Vi har samlat våra några favoriter. Som bonus får min vackra vovve Leia agera modell. 

Snapseed

apps_snapseed.jpg
SnapseedFotoapparnas photoshop, utvecklad av Google. Förmodligen den mest avancerade fotoappen jag använt. Här kan du ändra ljus, kontrast, färger, rätta upp bilden samt lägga på filter. Det gillar extra mycket med Snapseed är att man kan fixa till delar av bilden, tex ljusa upp bara ansiktet på någon.
Pris: Gratis
iPhone/Android: Ja/Ja


Aviary

Aviary
AviaryLiknar Snapseed till mångt och mycket. Inte riktigt samma funktioner men liknande och några extra. Aviation är nog den app som jag använder mest och oftast, på i stort sett varje bild jag sedan lägger upp på något socialt medium, åtminstone för att fixa ljus, kontrast och färgintensitet.
Pris: Gratis
iPhone/Android: Ja/Ja


Piclab

Piclab
PiclabI Piclab kan du skoja loss rejält!  Det finns en massa snygga bakgrunder man kan lägga bakom sin bild och sedan kan man även lägga text ovanpå och välja bland en drös typsnitt. Helt klart en tokrolig app om man vill lägga texter på sina bilder.
Pris: Gratis
iPhone/Android: Ja/Ja


 Picframe

PicFrame
Om du vill skapa collage är det här den appen som jag har fastnat mest för. Det finns minst 50 olika collageversioner att välja bland och du kan även göra andra inställningar som färg och kontrast.
Pris: 9 kr
iPhone/Android: Ja/Ja


Har du någon favoritapp för fotoredigering som jag borde ha koll på? Tipsa i kommentarsfältet!

13 svar

 1. VSCO Cam och Afterlight är mina eviga favoriter. VSCO för stilfulla filter och Afterlight för att ljusa upp eller lägga på kontraster. Aviary måste jag spana in, den har jag aldrig hört talas om!

 2. Diptic, 9 kr – Till kollage
  Camera+, 29 kr – Fotoredigering, skärpa, filter, osv
  Photofy, Gratis – Fullständig fotoredingeringsapp med klistermärken, filter, text osv
  Kram

 3. VSCO Cam, som flera andra också har tipsat om, är min favorit.
  Whitagram är ett annat tips. Den lägger till vit yta runt bilden om en exempelvis vill ha en stående bild på instagram.

 4. Jag undrar om ni vet en app jag kan använda till min Android som gör att jag kan få in hela bilden som en avlång bild på insta… Kunde göra det när jag hade Iphone

 5. Pingback: Foto | Pearltrees

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *