Pinterest
Pinterest stoppar alla affiliatelänkar på sin plattform och vips så har landskapet förändrats baserat på företagets egna preferenser och vinstintressen. Åter igen slår jag ett slag för att inte låta kontrollen över ditt varumärke eller inkomstströmmarna ta sig för långt ifrån bloggen.
För ca två veckor sedan rapporterade Venturebeat att det sociala nätverket Pinterest stoppar alla affiliatelänkar* på plattformen. Detta innebär att nätverkets ”power pinners”, användare med hundratusentals följare, som tidigare haft möjligheten att tjäna en hel del pengar genom dessa affiliatelänkar, nu förlorar en väsentlig inkomstkälla.
Detta beror troligtvis på att Pinterest gör sig redo för att rulla ut en egen annonseringstjänst och oavsett hur de planerar att tjäna pengar så ser de ett tydligt hot i affiliatenätverken. Pinsen kommer dock inte att tas bort, bara ”göras om” vill vanliga länkar.
För ett månad sedan skrev jag ett inlägg om varför din blogg bör vara ditt nav, och vill pusha för det inlägget igen. Det är precis det här jag menar. Vi har ingen kontroll över hur de sociala nätverken utvecklas eller hur de bestämmer sig för att hantera hur din användarupplevelse är. Därför är din blogg den enda plats som du har någon egentlig kontroll över och det är där ditt primära fokus bör ligga, om du vill tänka långsiktigt.
* Affiliatelänkar är länkar till en webbshop som spåras av en tredjepart, ett affiliatenätverk. När en försäljning görs via länken erhåller ”länkaren” en procent av försäljningen, vanligtvis mellan 5-15%.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *