Facebook snörar åt sin algoritm mer och mer. En plats där du tidigare kunde kommunicera med tusentals fans i realtid har nu blivit en hygienfaktor där ett företag numera bara når ett par procent av sina fans via vanliga page posts. Men kan man komma runt detta? Och hur?
För några år sedan var Facebook det allra hetaste. Vissa företag gav till och med upp sina vanliga sajter och la all sitt krut på Facebook, det var ju ändå där ”alla” var.
Om Facebook vore ett land, skulle det numera vara det största landet i världen. Med 1,39 miljarder användare trumfar onlinelandet numera Kinas 1,36 miljarder, detta enligt siffror från januari 2015.
Men Facebook är ett företag och företag drivs av att tjäna pengar. Därför har Facebooks algoritm snörts åt, mer och mer för varje år. För att öka synligheten av dina inlägg så kan du annonsera, annars syns inläggen för mellan 6-11% av dina följare, färre om du har mer än 10 000 fans.

Hur kan mina fans se ALLA mina uppdateringar?

Det finns ett sätt att komma runt detta, men det kräver att dina fans verkligen är lojala och aktiva. De behöver nämliga själva välja att få notifications när du gör ett nytt inlägg på din sida.
Facebook
 
 
Be dina fans följa dessa instruktioner:

  1. Gå in på Facebooksidan.
  2. Klicka på pilen bredvid ”Gillar” uppe i menyn.
  3. Checka i ”Ta emot aviseringar”.

Färdigt!
Den som gör detta kommer nu att få plingplongaviseringar när du lägger upp ett nytt inlägg. Var nu snäll mot dem och spamma inte. 🙂

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *