Månadens Medlemsblogg: April
Jag upptäckte Amanda Jonssons blogg när hon blev medlem i Better Bloggers för någon vecka sedan. Den gav mig energi att sjösätta en ny feature som jag funderat på ett tag här på Better Bloggers – Månadens Medlemsblogg! Och först ut är just – Amanda!
Amanda Jonsson är 20 år och bor i Luleå. Hon är, enligt sig själv, ”en kreativt lagd kjolbärare som aldrig någonsin kan sitta still, som älskar tjusigt porslin och musik och som försöker fylla dagarna med så mycket det bara går.” Jag mailade Amanda och gratulerade henne till utmärkelsen och ställde några hjärtefrågor till henne.
amanda
Grattis Amanda! Du är Better Bloggers Medlemsblogg i April! Hur känns det?
Tack så mycket! Det känns jättekul, verkligen. Vilken ära!
Berätta, vad handlar din blogg om?
Min blogg handlar huvudsakligen om mitt liv och min vardag, i kombination med allt det jag gillar. Som inredning, kläder, allt som är kreativt och även matlagning ibland. Dessutom skriver jag om böcker, musik och om skrivandet i sig. Genom min blogg vill jag synliggöra det fina i det lilla. Det är nämligen lätt att glömma bort.
Du tar ju superfina bilder och så pluggar du ju skrivande. Vad tycker du är viktigast i en blogg (och varför), bild eller text?
Jag älskar bilder, och jag tror att klyschan stämmer: att en bild säger mer än tusen ord. Samtidigt är text jätteviktigt. Jag är en sådan person som måste läsa någonting, konstant. Men jag gillar inte bloggar med inlägg endast i text, men skulle antagligen heller inte vara så förtjust i en blogg med endast bilder. Hmm, jag måste nog säga att det är 50/50, för att bild och text kompletterar varann.
att1_54bbb4609606ee3c319ac9cb
Hur mycket tid lägger du ner på din blogg och hur viktig är den för dig, alltså, vilken slags plats har den i ditt liv?
I och med att jag pluggat på distans sedan i januari har jag kunnat lägga ned väldigt mycket tid på bloggen. Förr la jag knappt en timme om dagen, nu blir det flera. Jag skulle säga att bloggen är en stor del av mitt liv som det ser ut nu. Jag tror att jag lägger ca 3-4 timmar per dag till bloggen, om inte mer. Bilderna tar jag nästan per automatik, och det invanda blogg-ögat är ständigt öppet för nya bilder och intryck.
Det som tar mest tid är nog att redigera bilderna, och därefter att skriva inläggen. Dock skriver jag inte nya inlägg varje dag, ibland tidsinställer jag för att bloggen ska rulla på med två inlägg om dagen även om jag är internetlös eller på vift någonstans. Det som är fint med att låta bloggen vara en så stor del av ens liv och att lägga ned all tid, är att det märks i besökarantal och sådär, och att det verkligen uppskattas.
Du bor ju i Luleå, har du känt några positiva eller negativa saker med att blogga och inte bo i en storstad?
Hmm. Det positiva att blogga från Luleå är kanske att man är mer ensam om att göra det. Det är inte norm på samma sätt som i Stockholm. Men det är också lite synd i och med att det är svårt att skaffa bloggkompisar i samma stad. Här i Luleå är konkurrensen mindre men i Stockholm är förutsättningarna kanske bättre, i och med att det händer mycket mer där. Dock har jag inte märkt av så mycket, än. Min blogg har börjat ta lite mer fart typ exakt precis nyss, så vi får se vad som händer!
klanning-26_54ff28b72a6b226c9247ff96
Vad hoppas du för din blogg i framtiden?
Att den ska växa sig större och nå ut till ännu fler gulliga personer. Och att jag ska börja tjäna pengar på den, såklart. Det ska man inte skämmas för att säga. Det vore himla trevligt att få en slant för den tid och energi jag lägger ned på bloggen, och att en dag kunna ha den som ett litet jobb.
Tack och hej från mig!

Läs Amandas blogg här!


 
Vill du bli Månadens Medlemsblogg? Lämna en kommentar här nedan och bli så klart medlem i Better Bloggers!

14 svar

  1. Älskar Amanda! Hittade henne redan någon gång runt sent 2010-tidigt 2011, och hennes blogg har ju inte blivit sämre om man säger så! Himla kul initiativ – och kul att hon är först ut!

  2. vilka fina svar, håller helt med henne om att man inte ska skämmas för att man vill tjäna pengar på sin blogg. folk som idrottar skäms ju inte för att de vill bli fotbollsstjärnor (= tjäna pengar på sitt intresse) och jag ser ingen som helst skillnad i varför det inte skulle kunna vara möjligt. kul initiativ!

  3. Amandas blogg är verkligen bäst!! Hon kan verkligen göra allt (allt. t.o.m. förkylningar) mysigt! Blir så glad varje gång jag klickar in på hennes blogg, Grattis Amanda!

  4. klart man inte ska skämmas för att tjäna pengar på sin blogg. man lägger ju så himla mycket tid, kärlek och energi på den! månadens bloggare tycker jag förresten verkar vara ett superinitiativ, fortsätt med det såklart! <3

  5. Grattis till Amanda! Vad roligt att hitta till en ny blogg och en så bra dessutom!
    Bra initiativ att lyfta fram bloggar tycker jag! Jag gillar verkligen Better Bloggers, kul att lära sig mer och att även ha ett forum som enbart handlar om just bloggande. Det fyller verkligen ett tomrum som funnits!
    Kram Jennica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *