flyttafranblogger.jpg
Du har bestämt dig för att flytta din blogg från blogspot till WordPress? Bra beslut! Så här går du till väga. Om du inte redan har installerat wordpress, gör det först. Här har du en guide för det!
1. BACKUP. Först och främst bör du ta en fullständig backup av din Blogger-blogg, inte för att det är absolut nödvändigt men man vet aldrig vad som kan hända när man joxar runt i databaser. Gå in på ditt Bloggerkonto, gå till settings/inställningar och där ska du ha möjligheten att exportera bloggen. Spara på din dator om något skulle hända.
Skärmavbild 2015-04-07 kl. 10.48.31
 
2. IMPORTERA. Nu är det dags att importera i WordPress! Logga in på din nya blogg, gå till vänstermenyn i din WordPressinstallation och välj Importera under menyn Verktyg. 
Skärmavbild 2015-04-07 kl. 10.48.17
Blogger Importer Extended
3. BLOGGER IMPORTER EXTENDED. Installera och aktivera blogger import-pluginet. Det är den översta i listan av importverktyg.
Skärmavbild 2015-04-07 kl. 10.49.13
4. AUTHORIZE. Nu är det dags för själva importen. För att påbörja den måste du först godkänna att WordPress kommer åt ditt blogspotkonto som ligger hos Google. Klicka på Authorize/Godkänn och logga in. Välj sedan den blogg du vill importera.
5. VÄNTA. Nu importeras alla inlägg, kommentarer och bilder. Beroende på storleken på din blogg kan det ta ett tag.
6. TADAA! Nu är din import klar! Gå ut i världen med din nya wordpressblogg och blogga loss!


 

12 svar

 1. Tack! Hur gör man med gamla bloggen, ligger den kvar? Jag menar man kanske ändrar sig 😉 Man måste väl också meddela alla att man flyttar antar jag, där kanske man förlorar en del besökare ett tag innan dom hittat till den nya bloggen?

 2. Åh underbart med nån som kan WP! Jag är pinsamt riktigt hemskt dålig på WP, which happens to be my own platform… Kändes lite enklare att erkänna det på engelska. Jag har till och med lagt ut en efterfrågan om någon kan tänka sig att hjälpa mig med min sida mot rimlig betalning, inget napp. Men nu när jag är ny medlem här hoppas jag få träffa många superduktiga bloggare! 🙂

 3. Hmm… Det här funkar ju inte, eftersom detta plugin inte stöds av googles /bloggers autentiseringskod sedan 2012… Det är åtminstone det felmeddelande jag får… Några tips?

 4. Hur för man över sin trafik från en blogspot till en wordpress när man väl flyttat sin blogg? Jag uppskattar din förklaring ovan i och med detta blogginlägg om hur man gör att byta plattform. Det gick bra för mig! dock är alla bilderna inte synkade, vilket ger en en massa extra jobb. Jag får jobba vidare. Än en gång tack för dina råd och tips!

 5. Hej!
  Kan ni inte publicera en liknande guide för hur man flyttar sin blogg från WordPress.com till WordPress.org? Jag funderar på att göra detta, men drar mig lite för det då jag inte är så teknisk av mig…
  MVH/ Nina

 6. Hej hej
  Vet inte om du märkt att bilderna inte fungerar i det här inlägget? Hade varit en superstor hjälp så om du har tid och lust att uppdatera skulle jag bli superglad :o).
  Hälsningar
  Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *