Jessica undrar:
Jag har en fråga som du kanske hade kunnat ta upp i ett inlägg eller om du kan svara mig direkt ☺️ Jag som lite nybörjare undrar när det gäller statistiken vad det är för skillnad på visits och visitor?
Visits (besök), visitors (användare), sessions (sessioner) och page views (sidvisningar). Dessa ord du ser i din bloggstatistik, vad är skillnaden och hur räknas de egentligen?

Visits och unika besökare

– En visitor är någon som besöker din sajt, visitors är alltså antalet personer som besökt sajten. Visitors är samma sak som Unika Besökare.
– En visitor kan ha flera visits på din sajt.

Besök och sessioner

– En visit (besök) är varje gång en besökare besöker din sajt.
– En session är samma sak som en visit – om personen inte stannar längre än 30 minuter och är passiv. Efter 30 minuter börjar nämligen en ny session. Läs mer om sessions här »
Exempel 1: En person besökte google.se och klickade sig vidare till din sajt via ett sökresultat. Det räknas som 1 visit.
Exempel 2: Personen klickade sig vidare via en länk till din sajt som någon postat på Facebook. Det räknas som 1 visit.

Page views/sidvisningar

En page view är när en sida på din sajt laddas i en webbläsare. Antalet page views är alltså antalet sidor på din sajt som besökts.
Exempel: Om du klickar dig in på betterbloggers.se och sedan tittar på ’Om Better Bloggers’ och ’Kontakt’ räknas det som 1 visitor, 1 visit och 2 page views.

Vilka siffror är viktiga för oss bloggare?

De siffror som är mest intressanta för oss bloggare att hålla koll på och att visa eventuella samarbetspartners är visitors/unika besökare samt page views/sidvisningar. Om du säljer redaktionella annonser och sponsrade inlägg är unika besökare viktigast medan om du säljer banners är sidvisningar mer relevant.


 

Ett svar

  1. Åh tack så mycket för svaret. Då ska jag kolla min statistik igen? en fråga till som du gärna får skriva om? såg att ni sålde biljetter via eventbrite, hur funkar det och finns det liknande sådana företag. Jag som säljer föreläsningar skulle gärna vilja hitta en plugin som löser allt. Det är så mkt små saker som ska fixar, betalning, biljetter, bekräftelser, marknadsföring osv. Sen skulle jag gärna ta emot tips om olika smarta plugins och hur de funkar osv☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *