Sommaren verkar äntligen ha anlänt! På fredag är det midsommarafton och efter det drar semestrarna igång. Men bara för att det är semestertider bör inte bloggen ta ledigt. Här får du fem tips på hur du håller bloggkvaliteten uppe men ändå kan njuta av ledigheten.
Tillhör du dem som bloggar som vanligt under semestern – kanske till och med lite extra för att det finns så mycket roligt att berätta och allt kul man har för sig? Eller är du sådan som stänger datorn under dina fyra veckors ledighet och låter besökssiffrorna falla fritt? Här får du några tips om hur du håller dig på en gyllene medelväg.
1. Meddela dina besökare
Om du planerar att dra ner på ditt bloggande under sommaren – meddela dina läsare detta. Då är de förberedda och blir inte irriterade när de kommer in för tredje dagen i rad och det har fortfarande inte hänt något nytt i flödet.
2. Skriv flera inlägg samtidigt
När du ändå sätter dig ner vid datorn för att blogga, passa på att skriva ett par stycken inlägg samtidigt. Om du varit iväg på något äventyr kanske du kan dela upp det i flera inlägg? Eller gör en lista, de är perfekta ”nödinlägg”. Fler effektivitetstips hittar du här!
3. Tidsinställ inlägg
Säg att du drar ner frekvensen på inlägg till att blogga varannan dag istället för varje. Och så varannan dag har du ett tidsinställt inlägg som du skrivit tidigare i enlighet med punkten här ovanför. Då har du plötsligt tre helt blogglediga dagar!
Försök att göra de tidsinställda inläggen så oberoende av just den dagen som möjligt. Satsa på ”neutrala” inlägg som kanske recept eller listor. En ”det här gjorde jag igår” blir kanske inte helt optimalt.
4. Hänvisa till Instagram
Instagram uppdaterar du säkert även under semestern då det är både snabbare och enklare att sköta från telefonen. Gör ett samlingsinlägg i veckan om vad som hänt på Instagram och skickar dina läsare dit istället!
5. Använd mobilen
Wordpressappen har blivit mycket bättre och det finns numera massor med grymma fotoredigeringsappar som gör att du kan fixa till dina mobilbilder i telefonen. Nyttja allt din lilla smartphone kan göra och blogga från hängmattan istället!
Gillade du inlägget? Dela gärna bilden nedan på Pinterest!
Dags för semester! Så får du bloggandet att fungera! www.betterbloggers.se


 

7 svar

  1. Mycket smart, jag tappade massor av läsare när jag åkte bort 1 vecka. Bara 1 vecka, svårt att komma i kapp, men jag skrev när jag var på semester, dock inte samma sak som när man är hemma, inte lika varierat heller.

  2. Att ha någon form av följetong som inte är tidsbunden är också ett tips! Vi har exempelvis på sistone fått mycket frågor om hur det ser ut i vårt hem och hur vi tänker kring förvaring av diverse olika prylar, därför tänkte vi framöver skriva ett blogginlägg om varje rum i vår lägenhet, vilket plötsligt gjorde att vi hade ett inlägg per vecka att tidsinställa. Heja bloggsemester och mindre tid framför skärmen i sommar utan att tappa läsarna! 🙂

  3. Jag är en sådan som bloggar mer på semestern tror jag. Man har ju så mycket tid då! 🙂
    Däremot blir det ju svårare om man exempelvis är ute och reser, då är dessa tips verkligen kanon!

  4. Tänk att jag har jättesvårt att skriva inlägg i förväg! Vill skriva och publicera just nu, varav hjärtat är fullt… Och det blir nog faktiskt mycket mer på semestern, då fokus kan ligga mer på mig själv och mina intressen än på arbetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *