Det här inlägget är del 3 i artikelserien ”Vilken bloggportal ska jag välja?” och idag kikar vi närmare på Nouw.com!
Portalen är relativt ny men har på kort tid blivit mycket populär. Chefredaktör är Joanna Fingal, som tidigare jobbade på Modette. Förutom bloggar finns här också ett redaktionellt magasin med artiklar inom mode, skönhet, träning och inredning.
Nouw.com
Portalen är öppen för alla och det är gratis att starta en blogg på Nouw! Ditt bloggnamn kommer bli nouw.com/dinblogg och det finns även stöd för att koppla sin egen domän. Såhär sammanfattar Nouw själva fördelarna med att blogga hos dem:
det här ingår hos nouw

Dashboard

Menyn är uppdelad i olika underkategorier – design, inlägg, statistik, tjäna pengar och kommentarer. Dashboarden är lättöverskådlig och klickar du dig in på designa din blogg, där du har många olika valmöjligheter kan du välja två olika lägen på vyn, “vanlig” och “kompakt vy”. Den kompakta vyn är bra att använda för att få en överblick av alla olika delar på din sida.
kompakt vy

Inlägg

Inläggsfunktionen är enkelt uppbyggd och du kan välja att ladda upp bilder till mediabiblioteket eller bara dra dem direkt in i inlägget. Det finns stöd för direkt delning till Facebook, tidsinställning och att välja en utvald bild.
Inläggsfunktion

Design

Nouw har en smart och lättanvänd “click and drag”-funktion som gör att du kan dra och släppa olika moduler precis där du vill ha dem. Förutom standardfunktionerna som kategorier, profilbild osv. kan du också lägga in moduler för exempelvis Instagramflöde och Google Translate.
Det finns en massor av snygga typsnitt att välja bland:
typsnitt

Redigeringsmöjligheter

Har du kunskap inom CSS kan du göra ytterligare anpassningar för att få ett mer personligt utseende på din blogg.

Mobilblogga

Nouw.com har en app som passar både Android och iPhone. Inför sommaren genomgick iPhoneappen en rejäl uppdatering och nu kan du exempelvis:

Statistik

Statistiken levereras av Blogkeen och du måste ansluta din blogg till dem för att kunna se din trafik. Vyn är lättöverskådlig och du kan välja att se din statistik uppdelat per vecka/månad/100 dagar eller totalt sett sedan bloggen startades.

Tjäna pengar

Till skillnad från många andra portaler är Nouw.com transparanta med möjligheterna att tjäna pengar. Alla bloggare får betalt per antal sidvisningar och ersättningen är 1,1 öre (skatter och avgifter dras av vid utbetalning). Utöver det finns även chans att tjäna några kronor på att tagga bilder via Metapic, då är det 70 öre per klick som gäller.

Övrigt

Stort plus för en modern och snygg portal! Det finns en funktion som gör att du kan följa dina Nouw-favoritbloggare, vilket blir lite som ett internt Bloglovin. Du kan även koppla dina andra sociala kanaler och Blogkeen.
Portalen passar dig som har lite eller ingen kunskap om kod eftersom designbiten blir så mycket enklare med click and drag – funktionen.

Bloggar du på Nouw.com? Dela gärna med dig av dina synpunkter nedan!

Läs fler delar i vår följetong om bloggportaler:
» Del 1 – Spotlife
» Del 2 – Devote
» Del 3 – Nouw
» Del 4 – Blogg.se


 

11 svar

 1. Nouw är ju gamla nattstad och jag har en vän som blev erbjuden kontrakt och det var de värsta jag sett! För de första ljög dom för hen och utlovade en utbetalning på 7000 efter skatt. Hen berättade att man kunde inte se sidvisningarna så Nouw har möjlighet att fippla hur mycket dom vill gällande ens läsarantal. Hen i fråga får ut ca 4000 mindre i lön än utlovat fast bloggen är välbesökt. I kontraktet stod de också att man endast fick ha 2 samarbeten i månaden och att alla samarbeten ska gå genom Nouw något som de aldrig berättade för hen när de diskuterade överflytten. Jag skulle aldrig någonsin sätta min blogg hos dom efter vad hen berättade för mig. Verkar vara en brutalt oseriös bloggportal.

 2. Jag bloggar på nouw och det jag tycker är bäst är följande:
  + att det går snabbt och lätt att få sin design snygg och proffsig. Innan hade jag blogg.se och betalade dyrt för premium och blev besviken över att många premiumdesigner buggade. det här var också anledningen till att jag bytte till nouw.
  +även mobilversionen av nouwbloggen ser fin ut.
  +premium är billigare, dock får man inte så mycket extra av att vara premium men hellre det än att betala dyrt.
  +man får betalt. visst det genererar bara någon krona men symboliskt tycker jag att det är bra
  +flödet från bloggar man följer är bra.
  Det här tycker jag är negativt:
  -förvånadsvärt nog mobilappen. Den utlovar mycket MEN för mig buggar det en hel del och jag får ofta starta om den eller gå in via webbläsaren. Jag har en ny och bra Sony så går inte att skylla på skruttig telefon.
  -statistiken visar bara unika besökare, ”antal lästa inlägg”, antal skrivna inlägg och antal följare på nouw. vad hände med sidvisningar? visst jag kan kolla det på google analytics men ändå…
  -startsidan är inget kul och jag tycker inte att de är duktiga på att lyfta fram sina bloggare. Jag hittade ofta nya bloggar via blogg.se för att de har en intressant framsida med inläggstips som uppdateras. Här finns det utrymme för mycket förbättringar. Framsidan ska vara som ett tidningsmagasin med intressanta artiklar.
  -instagram uppdateras sällan och de lyfter sällan sina bloggar på insta. Why? åter igen, här är blogg.se jätteduktiga
  Det jag gill

 3. Råjade trycka på skicka innan jag var klar…
  Ett till plus är att deras kundtjänst hjälper snabbt och DET BÄSTA ÄR ATT MAN KAN LÄTT FLYTTA SITT GAMLA ARKIV TILL NOUW AUTOMATISKT. tyvärr kommer kommentarerna inte med men ändå.
  ett till minus är att det finns många spammare på nouw, alltså andra bloggare som copypastar kommentarer om ”fin bild”, ”fin blogg, kolla gärna min”, ”just nu har jag en veckans blogg tävling….” osv… och det händer typ inget när man anmäler kommentaren som spam (kommentaren är kvar) så då deletar jag ju själv tillslut. tycker att det borde bli konsekvenser för spammare! kan ni inte skriva ett vett-och-etikett-inlägg om varför man inte ska spamma X-)

 4. Dixi: tråkigt att din vän känner så
  Anna: Vi håller med om att den gamla Android-appen inte är bra. Denna veckan släpper vi en helt, ny fantastiskt version, så håll utkik på Google Play!
  När det gäller Instagram så är min känsla att den uppdateras ofta – men vi tar till oss det för att bli ännu bättre.
  Kommentarer följer med om man importerar från WordPress-fil. Det kommer en också uppdatering inom kort för att hantera spammare bättre
  Tack för konstruktiv kritik

 5. Jag skulle önska en grundlig genomgång om hur det funkar att hosta hela bloggen själv och använda sig av wordpress! Och sedan gärna en jämförelse mellan alla portaler + eget i tabellform där man kan ha olika saker som ”bild-kvalitet” och ”support” och så fyller man i ”bra”, ”mindre bra” osv för de olika portalerna. Som en liten snabbguide för att få en känsla kring vad som skiljer dem åt =)

 6. Här kommer Anna-Spamma igen och otroligt nu ska jag skriva om just spammen (haha)! Hade problem med det förut men inte alls nu så de kanske har gjort något ned saken som Magnus Karlsson skrev 🙂

 7. Så enkelt och smidigt att blogga från mobilen att jag nästa hellre bloggar från min mobil än datorn 🙂 går snabbt och enkelt att publicera inlägg därför valde jag att köra på Nouw.com (nouw.com/evelinasl)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *