Efter ett sommaruppehåll är Månadens Medlemsblogg äntligen tillbaka igen! Medlemmen vi vill lyfta lite extra i september heter Emma Nilsson och bloggar under namnet weusedtodance. Hon är bosatt i Malmö och studerar Grafisk Design. Hennes blogg är en härlig mix av illustrationer, vackra foton, katten Mileon och drömska texter. 
Jag passade på att ställa några frågor till Emma tidigare i veckan, vi tar en titt på dem!
Screen Shot 2015-09-01 at 22.57.51
Bilderna är lånade från Emmas Instagramkonto, @weusedtodance. In och följ för overload av inspiration!
Grattis Emma, du är månadens medlem för september! Hur känns det?
Fantastiskt! Detta gör mig så himla glad, tack!
Vad handlar din blogg om?
Min blogg handlar om allt jag gillar och tycker är fint. Fotografi är den kategorin som är störst på min blogg och det är inte så konstigt då fotografera är det jag gillar att göra allra mest. Jag fyller den till bredden med foton på efterrätter jag bakat, på loppisfynd jag fyndat eller på utflykter jag gjort. Jag lägger upp receptet på efterrätten, tipsar om loppisen och berättar om den där utflykten jag gjorde.
När den inte handlar om foto så handlar den om de illustrationer jag ritat eller om de fina sakerna jag sett, hört eller gjort. En mycket visuell blogg med andra ord!
kaka
Du tar ju väldigt fina bilder, har du några tips för den som vill bli bra på att fotografera?
Åh tack vad snäll du är! Visst har jag några bra tips allt. Det viktigaste och mest självklara är så klart att öva. Jag började fotografera när jag var omkring tolv år med min familjs gemensamma kamera. Sedan dess har jag alltid fotat allt omkring mig och aldrig slutat hur missnöjd jag än har blivit med resultatet. En lär sig på att misslyckas också så fortsätt att öva och ta massvis med bilder.
En annan viktig sak är att planera sin bild, om du vet ungefär vad det är du vill fota så fundera på vad som skulle kunna få den bilden att bli ännu bättre. Är det en viss vinkel, kanske någon rekvisita som skulle kunna förstärka känslan, en viss tidpunkt på dagen eller en speciell årstid?
Mitt sista tips får bli att titta på andras fotografier, foton som du gillar och berörs av. Hur har de tagit bilden, vad finns runt omkring och hur ligger ljuset? Finn inspiration och lärdom i andras bilder och jämför aldrig dessa med dina egna prestationer, en har ju ingen aning om vad de har gjort tidigare eller gått igenom för att lyckas med just deras bilder. Det kommer ju alltid vara någon som är bättre än en själv men tänk även på hur mycket inspiration du kan ge andra som inte har kommit lika långt.
Berätta lite om hur det är att plugga Grafisk Design och hur det inspirerar dig i ditt bloggande?
Jag har precis börjat på mitt andra på Grafisk Design och jag trivs superbra! Jag ville utvecklas och få utlopp för min kreativitet, det var därför jag sökte det programmet och det är också därför jag började blogga. Jag inbillar mig att mitt bloggande kan vara till min fördel inom det jag pluggar till och vill jobba med i framtiden, jag får se om jag hade rätt om det inom ett par år.
Bloggen är ju annars ett mycket bra sätt för mig att visa vem jag är, vad jag kan och vad jag vill. Genom den kan jag knyta kontakter, synas och utvecklas precis i den mån och takt jag själv vill.
Vad hoppas du för din blogg i framtiden?
Jag hoppas självklart på att mina fina läsare kommer att fortsätta följa mig och peppa mig till att fortsätta blogga, precis så fint som de gör idag. Jag hoppas även på att fler läsare kommer att hitta till min blogg och att den kan växa sig lite större än vad den är idag. Det vore ju fantastiskt om jag en dag skulle kunna tjäna en liten slant på min blogg, det måste jag ändå säga! Vi får se vad som händer, så länge jag får ut någonting av det och tycker det är roligt så är det ju helt klart värt den tiden och kärleken jag lägger på den!

Läs Emmas blogg här!

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *