Gör du redan sponsrade samarbeten eller står du kanske i startgroparna med att själv höra av dig till potentiella partners? Har du funderingar kring hur du ska märka ut dessa på bloggen? Se hit! Vi listar tre bloggerskor som kan konsten!
Dessa tjejer kommunicerar med transparens och tydlighet utan att för den delen tappa trovärdighet. Vi har pratat om det innan men kan inte nog poängtera hur viktigt det är, både för ditt varumärkes skull och för att inte hamna i konflikt med rättvisan.

Emma Hällbacka

emma
Emma bloggar på Fitbyemmaha.com och har bra information på sin kontakt-sida där hon förklarar sina riktlinjer kring samarbeten och sponsrade inlägg. Genom att direkt dela med sig av detta undviker hon också (får vi hoppas) att bli kontaktad av oseriösa företag. Andra företag kommer inte backa utan snarare tycka att det är ett tecken på att du tar ditt företag och ditt bloggande på allvar.

Nicolette Mason

nicolette
Amerikanska bloggaren och frilansaren Nicolette har en trogen läsarskara och synts i bland annat New York Times och Marie Claire. Inte undra på att företag vill ingå samarbete med henne! Hon lyckas på ett snyggt sätt behålla sin särpräglade stil och väver in information om företaget och produkterna hon samarbetar med utan att det på något vis känns köpt eller oäkta.
Det står även en hel del bra i hennes “About me”-avsnitt om länkbyten och affiliate-länkar. Varje inlägg som innehåller annonser märks ut så här:
Skärmavbild 2015-09-17 kl. 17.25.36
 

Caroline Berg Eriksen
carolineberg

Även känd som Fotballfrue, driver en av Norges största bloggar och såg tidigt potentialen i att jobba med olika varumärken. Det Caroline gör när det är fråga om samarbeten/annonsering är att hon använder etikett-funktionen i WordPress för att märka ut annonserna. Designen är anpassad så att etiketterna visas i början av inlägget, strax under rubriken:
Skärmavbild 2015-09-17 kl. 17.17.26

Hur tänker ni kring utmärkning av annonser och samarbeten? Dela gärna med er i kommentarsfältet nedan!

Vill du läsa mer? Ta en titt på dessa artiklar:
» Sponsrade inlägg och redaktionella annonser på bloggar – hur tar jag betalt?

» Sponsrade inlägg och smygreklam – vad säger lagen?


 

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *