Hur man ska göra för att driva mer trafik till sin blogg är en av de vanligaste frågorna bloggare ställer sig. En välbesökt blogg är ofta resultatet av hårt arbete och målmedvetenhet. Jobbar du redan hårt men vill nå ut till fler? Här nedan listar vi fem actions du kan göra redan idag för att öka din trafik!
drivatrafik
1. Nätverka med andra i bloggbranschen. Har du inte möjlighet att gå på meet-ups, nätverka online! En rolig idé är att göra samarbeten ihop med andra bloggare. Dels är det roligt att utbyta erfarenheter och vem vet, du kanske får en ny kompis på köpet! När ni sedan bloggar om ert projekt får inläggen dubbel spridning på en gång! Vi gillar särskilt Monthly Makers-initiativet och Amanda och Lovisas idé med att gästblogga hos varandra. Vill du bli en del av Better Bloggers nätverk, signa upp dig här vettja!
2. Marknadsför dig i sociala medier. Dela gärna dina inlägg men undvik att skriva precis samma sak i alla sociala kanaler eftersom du säkert har många läsare som följer dig både via din blogg och i sociala medier. Försök skapa ett unikt värde för varje kanal. Det behöver egentligen inte vara så komplicerat – använd en annan bild för Instagram än den du har som utvald bild till ditt blogginlägg och sneak peaka lite för att få folk att gå in på bloggen, ge inte bort allt!
3. Var en aktiv utövare på nätet, inte bara en mottagare av information. Läs, kommentera och uppmärksamma andra bloggare som du tycker gör ett bra jobb! I det här Bloggbusiness-avsnittet pratar Linda och Sandra om just detta och här finns bra knep att ta efter!
4. Skriv en debattartikel där du tar upp något aktuellt inom din bransch/bloggnisch. Tänk kreativt, det måste inte handla om bloggbranschen som helhet! Här kan du inrikta dig på något som du personligen brinner för eller har specialkunskaper inom. Kul grej: Linda har blivit kontaktad av media flera gånger på grund av artiklar skrivna om aktuella ämnen som publicerats här på Better Bloggers.
5. Ha koll på din SEO. Det här är lite klurigt och det finns egentligen inga genvägar. Har du bra, välgjort innehåll och en strategi med ditt bloggande har du kommit en bra bit på vägen! Bloggar du med WordPress, ladda ner och installera plug in:et Yoast! Det är en superbra hjälp med att förbättra och förenkla SEO-arbetet på din sajt.
Lägg också lite extra energi på dina rubriker. Beskriver de inlägget på ett bra sätt och lockas dina besökare av att läsa vidare? Exempelvis ”Monday musings” är roligt men ger inte en hint om innehållet. Då och då kan det vara en idé att gå tillbaka i arkivet och uppdatera även äldre inläggsrubriker eftersom det också har betydelse för din rankning på Google. Kanske är det också ett inlägg som fortfarande känns aktuellt och kan publiceras på nytt? Förmodligen har din läsarskara växt sedan du började blogga och har du ett stort arkiv är det bara ett fåtal som hittar tillbaka till dessa godbitar!

Har ni några fler tips? Dela gärna med er nedan!


 

12 svar

    1. Hej! Jag håller med, det kan vara lite klurigt men tycker du gör ett bra jobb! Berätta gärna hur det går för dig efter att du testat, om du märker någon skillnad 🙂

  1. Bra tips allihop, men var inte rädd för att gå ut IRL, dela ut flyers, prata, antasta alla du ser. Prata om bloggen HELA tiden. har du tillgång till ett kundregister så mejla dem och berätta om bloggen. Sök dig till relevanta platser, skriver du om resor ställ dig utanför en resebyrå(eller inne som jag gjort), bloggar du om mat så boka in dig på matbutiker etc. Affärsidkare är ofta mycket intresserade av att ha lite rolig(gratis) action.

  2. Mitt bästa tips är Facebook. Gå med i grupper som handlar om ditt ämne och dela dina inlägg där, såklart utan att spamma flödet. Jag har en matblogg och lägger ut länkar till mina recept när folk efterfrågar dem. Det är ett bra sätt att få inspo till nya ínlägg också, om det kommer frågor om lussekatter t ex så gör jag ett inlägg om det, om jag inte redan har ett inlägg att länka till.

  3. Nätverka är verkligen superbra, både för trafiken men också för att blogga ibland kan vara en ensam sysselsättning. Jag och några andra träningsbloggare skapade nätverket ”Bloggar om hälsa” (www.bloggaromhalsa.se) efter att ha träffats genom Better Bloggers 🙂

  4. Grymma tips som jag/vi tar åt oss allt av.. Det absolut bästa är att det finns så mycket man kan göra med små medel eller enbart med den egna tiden som kostnad. Bara man är villig att lära sig så är ”the sky the limit”…Tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *